miercuri, 9 decembrie 2009

2009-1989 = 0


Wow....there is a winner.The judges have reached a conclusion with the help of a majority.

Ma gandesc cat de bine ar sta poza de mai sus deasupra unei table de scris dintr-o sala de curs, din Bucuresti pana in Satu Mare, din Arad pana la Constanta.

Ma gandesc ca s-a ajuns la performanta de a avea pentru prima oara in 20 de ani de democratie un Presedinte ce reuseste "sa faca nod intre 2 mandate".

Ma gandesc ca pentru binele nostru, al celor ce ne ducem existenta inauntrul granitelor ,fratii basarabeni , capsunarii,comunitatea romana din Statele Unite si Canada, au creditat in continuare un regim de care au fost complet straini.

Ma gandesc la oamenii ce au ales sa puna un "Made in Romania" pe toata situatia, anulandu-si votul sau cazand prada injectiilor cu "comunism", "Vanghelie", "Iliescu","Moguli".

Ma gandesc ca ar trebui ca tara aceasta ,la 20 de ani dupa schimbarea unui regim ce a tinut fraiele puterii prin frica si dezinformare ,ar trebui sa comemoreze printr-un regim asemanator.

Oare s-ar fi gandit acei oameni care ,cu 20 de ani in urma se uitau increzatori in viitor ca se va ajunge, peste doua decenii sa avem parte de ,telefoane ascultate, institutii politizate,arestari comandate politic,turism electoral mai ceva ca in vremea "votului cu Uzina" din perioada comunista?

Raspunsul este NU , nu s-ar fi gandit.In schimb perversitatea clasei politice de "tranzitie" a inoculat romanului cateva concepte parca rupte din muntele Sinai :"mineriada","nu lasa comunismul sa revina" "nici unu nu-i bun dom'le, votez raul cel mai mic ".
Din acest demers a rezultat imaturitatea decizionala a celui ce are drept de vot .Sper ca peste inca 5 ani romanii sa aiba viziunea unui viitor pentru tara ce le da identitate . "E un fleac, i-am ciuruit"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu